OGLASIO SE TIODOROVIĆ UOČI SEDNICE KRIZNOG ŠTABA Kovid propusnice su izgubile smisao, evo šta će biti sa njima
Jutjub/K1 Televizija

Član Kriznog štaba, epidemiolog Branislav Tiodorović, rekao je za RTS da su kovid propusnice izgubile smisao i da će verovatno biti ukinute na današnjoj sednici Kriznog štaba.

Epidemiolog Branislav Tiodorovića rekao je za RTS da su velike šanse da se ukinu kovid propusnice na Kriznom štabu, s obzirom na to da je procenjeno da je izgubljen smisao njihovog korišćenja, pogotovo što su one važile od 20 časova.

"Kovid propusnice su izgubile smisao i verovatno će da se ukidaju, kao što je to u Evropi, u mnogim zemljama koje su imale strože mere i urađeno", naveo je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, druga tema Kriznog štaba, koji zaseda danas u 16 časova, će biti karantin za osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom.

"To su zdrave osobe, bez simptoma, karantin je sprovođen da se ne bi eventualno širila zaraza. Koliko je dobro sprovođeno, pitanje je, u Evropi je to ukinuto", naveo je.

Kaže da će ostati izolacija za one koji su bolesni i koji imaju simptome.

"Biće u kućnim uslovima 7 dana, posle toga se radi testiranje i 10. dan ako je sve u redu idu na posao", napomenuo je Tiodorović.

Dodao je da maske i odstojanje od metar i po bi trebalo da ostane kao epidemiološka mera.

Govoreći o četvrtoj dozi, rekao je da je ona neophodna starijima i onima koji imaju pad imuniteta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading