OVO JE NAJEFIKASNIJA VAKCINA U ZAŠTITI MAMA OD KORONE Doktorka Mihajlović uputila važan apel svim budućim trudnicama!
Printscreen

Načelnica Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dragiša Mišović" dr Slađana Mihajlović apelovala je na sve trudnice i porodilje da se vakcinišu. Kaže da se Fajzer-Biontekova vakcina pokazala jako efikasno u zaštiti mama od koronavirusa.

Mnoga odeljenja KBC "Dragiša Mišović" podeljena su na crvenu i zelenu zonu. Tako je i u porodilištu i na odeljenju ginekologije. Tamo se u prvim minutima 7. januara rodila devojčica, teška 2.970 grama, kaže načelnica odeljenja dr Slađana Mihajlović.

Ističe da je s ovim božićnim jutrom, u "Mišoviću" 2022. rođeno 80 beba rođeno, a 14 za 24 časa.

- Za našu bolnicu je to fantastičan broj. Nadam se da ćemo nastaviti tako - rekla je dr Mihajlović.

Pojašnjava da je bolnica napravljena za manje od 2.000 porođaja, ali da su sa pandemijom promenili koncept, tako da je prošle godine rođeno 4.000 beba, a imali su i 170 kovid porođaja.

- Porastao je broj porođaja, vratili smo poverenje građana, ali i lekare u našu bolnicu i sada nas Beograđani prepoznaju kao najbolje porodilište - navela je Mihajlovićeva dodajući da im je plan da dodatno povećaju kapacitete i da uđu pod okrilje Medicinskog fakulteta kao nastavna baza ginekologije.

Kaže da su za 24 časa imali dva porođaja kovid pozitivnih trudnica. Navodi da je odziv trudnica za imunizaciju dobar i apeluje na sve da se vakcinišu uz napomenu da to mogu da učine u bilo kom stadijumu trudnoće.

Dodaje da je Fajzer-Biontekova vakcina pokazala izuzetne rezultate.

- Želim da naglasim da svima želim mir, zdravlje i da sačuvaju svoju porodicu - zaključila je dr Slađana Mihajlović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading