U OVU ZEMLJU MOŽETE DA PUTUJUTE AKO STE POSLE DVA SINOFARMA PRIMILI FAJZER: Omiljena evropska destinacija mnogim Srbima
Alo

Pojedini građani koji su primili dve doze "Sinofarmove" ili "Sputnjikove" vakcine ponadali su se da će, ako kao treću dozu prime cepivo "Fajzera", "Astra Zeneke" ili "Moderne", moći lakše da putuju u zemlje Evropske unije koje ne priznaju te vakcine.

Međutim, kako stoji na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije Francuska je jedina država EU koja je za sada prighvatila da treća doza obezbedi ulazak u tu zemlju.

Tako da državljani Srbije mogu da uđu u Francusku ukoliko prilože dokaz o vakcinaciji, pod uslovom da je prošlo sedam dana od druge doze za "fajzer", "modernu" i "astra zeneku", odnosno 28 dana od jedne doze vakcine "džonson i džonson".

- Ovo se takođe odnosi i na putnike koji su primili dve doze vakcine "sinofarm" ili "sinovak" nakon čega su primili treću, buster dozu neke od mRNA vakcina. Osobe koje su primile samo jednu dozu vakcine "sinofarm" ili "sinovak" moraće da prime još dve doze vakcine mRNA kako bi se smatrale kompletno vakcinisanim - navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading