NOVA PRAVILA O KOVID PROPUSNICAMA Produžavaju se ograničenja
EPA/RAMON VAN FLYMEN

 

Tokom decembra, pre svega zbog novogodišnjih praznika, biće doneta odluka da bez KOVID sertifikata ne može da se boravi u ugostiteljskim objektima kasnije od 18 časova, saznaje Srpski telegraf. Trenutno, ovo pravilo primenjuje se od 20 sati.

Kako prenosi Srpski telegraf, deo lekara u Kriznom štabu, predvođen dr Predragom Konom, zahtevao je da se važenje kovid propusnica produži na ceo dan. To je, međutim, odbijeno i takva opcija više nije na stolu.

GLAVNA TEMA

- Kovid propusnice sigurno će biti jedna od glavnih tema na nekoj od narednih sednica kriznog štaba. Pokazalo se da je njihovo uvođenje dalo dobar efekat. Pao je broj zaraženih, a povećava se broj vakcinisanih. Na osnovu dosadašnjih konsultacija moja je procena da ćemo produžiti njihovo važenje za još dva sata. Ide Nova godina, koja je potencijalno velika opasnost jer će veliki broj ljudi boraviti u zatvorenim objektima - kaže izvor našeg lista iz kriznog štaba.

Da je otpao predlog da se sertifikati traže tokom celog dana, potvrdio je epidemiolog i član kriznog štaba dr Branislav Tiodorović. On ističe da se nisu stvorili uslovi za sprovođenje ovakve mere.

Treba biti objektivan. Morate da donesete meru i da ta mera bude idealna, gledano sa medicinskog, stručnog stanovišta. Međutim, postavlja se pitanje da li je ona primenjiva, da li je moguće sprovesti je u praksi, da li je moguće kontrolisati je, da li možemo da ostvarimo njen efekat, a za to ipak ne postoje svi uslovi - naglasio je Tiodorović.

NOVA PRAVILA O KOVID PROPUSNICAMA Produžavaju se ograničenja

Printscreen

 

 

Govoreći o raspustu za učenike, naveo je da su predložena dva modela, odnosno da raspust počne 15. ili 25. decembra.

- Bliži smo drugom modelu. Mi moramo da poštujemo stav prosvetnih radnika - dodao je on.

Prof. Tiodorović je upozorio da, uprkos padu novozaraženih, još nema mesta za opuštanje jer su bolnice pune pacijenata sa teškom kliničkom slikom.

Šta da kažem kad mi jave sa Infektivne klinike da pacijente smeštaju u trpezariju i da i druge KOVID bolnice imaju veliki broj pacijenata. Posebno me brine podatak o broju umrlih, koji nam nikako ne pada. O poboljšanju epidemijske situacije moći ćemo da govorimo tek ako nam broj umrlih padne na neku jednocifrenu brojku - zaključio je Tiodorović.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading