Veliki uspeh naše zemlje: Lek protiv korone dobijamo prvi u svetu, zajedno sa SAD, Engleskom i Australijom
Ministarstvo zdravlja

 

Tom prilikom razgovarano je o detaljima potpisanog ugovora o kupovini leka kompanije Pfizer protiv korona virusa, dinamici isporuke istog kao i o budućim modalitetima saradnje.

Direktor Pfizera istakao je zadovoljstvo saradnjom sa ministrom zdravlja i posebno naglasio posvećenost i čvrstu opredeljenost naše zemlje da se korona virus stavi pod kontrolu i savlada.

"Znam da ste do sada učinili veoma mnogo u cilju kontrole epidemije, a Vašu posvećenost ilustruje i to što smo se sastali u veoma kratkom roku i to tokom vikenda. Radujem se daljoj saradnji i zajedničkim aktivnostima u cilju okončanja pandemije".

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar zahvalio je kompaniji Pfizer na saradnji i naročito na odnosu koji imaju prema našoj zemlji.

"Ugovor o nabavci ovog leka kompanije Pfizer do sada su potpisale SAD, Australija, Velika Britanija i još jedna velika i važna zemlja- Srbija. To najbolje govori o tome koliko je danas Srbija i sve ono što smo tokom pandemije uradili poštovano i cenjeno u svetu" istakao je ministar zdravlja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading