NORMALAN ŽIVOT TEK AKO SE MLADI VAKCINIŠU Lončar: kovid propusnice dale rezultate
Tanjug

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da su kovid propusnice dale najbolje rezultate u motivisanju mladih da se vakcinišu protiv virusa korona i ponovio da je vakcinacija jedini način da pobedimo pandemiju i što pre se vratimo normalnom životu.

Ministar je kazao da su ankete pokazale da najveći broj mladih na pitanje zašto ne želi da se vakciniše odgovara sa ''''ne zna'''', kao i da je ideja da se u promociji vakcinacije na fakuletima uključe i studenti,posebno Medicinskog fakulteta gde je, kako kaže, vakcinisano više od 90 odsto studenata.

''To je u planu da se radi u budućnosti, da naši stručnjaci više idu na fakultete, posebno one gde je manje vakcinisani, ali i da uključe i studenti medicine'', rekao je Lončar na panelu "Imunizacija mladih".

Panel diskusiju organizuje Fakultet organizacionih nauka i Studentski parlament Univerziteta u Beogradu i Studentska konferencija Univerziteta Srbije.

Lončar je kazao da je na Stomatološkom i Farmaceutskom fakultetu u Beogradu vakcinisano više od 60 odsto studenata, a na Veterinarskom nešto ispod 60 odsto studenata.

''Znači da može, od vas zavisi, tu smo da razjasnimo koje su vaše dileme i da vam kažemo samo činjenice. Jedini zadatak zdravstvenih radnika je da uradimo sve da spasemo zdravlje i živote vas i vaših roditelja i kroz to gledajte sve mere koje donosimo'', rekao je on.

Naglasio je da država ima obavezu prema onima koji su se vakcinisali i ispunili svoju obavezu, a koji , kako kaže, treba da budu glasniji i da se bore za svoja prava.

''Oni koji su protiv vakcine ubedili su vas da su oni elita, a vakcinisani se ne čuju. Tražite svoja prava jer ste vakcinisali i zaslužujete najveću bezbednost gde god da ste'', rekao je Lončar.

Pozvao je studente da se vakcinišu navodeći da su u poslednjem talasu epidemije obolevali i mladi u velikom broju, a da se ne zna kakav će biti sledeći talas. ''Treba da reagujemo na situaciju u kojoj se nalazimo, a ne da se bavimo predviđanjima'', proučio je Lončar.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading