PRESEK STANJA ZA 18. NOVEMBAR Korona u Srbiji odnela još 55 života
Alo.rs/ Shutterstock

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 3.219 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 55 pacijenata.

Testirano je 16.864 osoba. Na respiratorima se trenutno nalaze 259 pacijenta.

Jučerašnji korona presek

Podsetimo, juče je na korona virus testirano 18.016 osoba, od kojih je bilo 3.600 pozitivno, dok je nažalost od ove bolesti preminulo 56 pacijenata.

Kon se oglasio u ime Kriznog štaba o proslavi Nove godine!

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon je gostujući u Jutarnjem programu komentarisao trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji, a spomenuo je i stav medicinskog dela Kriznog štaba o proslavi Nove godine.

Dr Predrag Kon se osvrnuo na korona brojke u našoj zemlji i na činjenicu da je Svetska zdravstvena organizacija proglasila Evropu za epicentar zaraze.

- Mi smo svakako još uvek u vanrednoj situaciji, iako je ona nešto povoljnija u odnosu na onu katastrofalnu kakva je bila. Mi se nalazimo na kontinentu gde je cirkulacija virusa maksimalna. To su činjenične stvari i zabrinjavajuće, isto kao što postoji pojava delta plus soja sa većom mogućnošću transmisije - upozorava Kon i dodaje da delta plus soj pokazuje dominaciju u celom svetu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading