TIODOROVIĆ UPOZORAVA: Za 10 dana ponovo skok, obavezno izbegavajte jednu stvar!
Printscreen

"Za 10 do 12 dana videćemo efekte produženog jesenjeg raspusta za osnovce i srednjoškolce, odnosno efekte kratkog odmore njihovih roditelja, jer su čitave porodice pohrlile u banje i na planine, a poenta raspusta je bila da smanjimo kontakte i broj novozaraženih. A ide nam i tzv. crni petak, kada će tržni centri biti prebukirani, pa očekujem skok broja novozaraženih za neku hiljadu. Imaćemo do 5.000 novozaraženih dnevno za 10–12 dana", kaže profesor dr Branislav Tiodorović, član kriznog štaba.

Profesor Tiodorović navodi da medicinski deo kriznog štaba nije promenio svoj stav o kovid propusnicama.

"I dalje insistiramo na tome da kovid propusnice važe 24 sata za sve objekte osim za snabdevanje hranom, lekovima gorivom i za odlazak na posao", ističe profesor Tiodorović i dodaje da "Srbija ipak nije Austrija da uvodi mere samo za nevakcinisane, kod nas ne mogu da prođu ni kovid propusnice 24 sata koje su mnogo labavije od mera u Austriji".

Doktor Tiodorović apeluje na srpske domaćine koji slave krsne slave da to obave u porodičnim uslovima.

"Prošle smo godine smo to uspeli i slave nisu bile povod za povećanje broja novozaraženih. Verujem da će tako biti i ove godine", kaže profesor Tiodorović.

On naglašava: "Blagi porast obuhvata vakcinacije treba nastaviti i u što kraćem roku vakcinisati što više ljudi, a pre svega mladih i radno aktivnih ljudi."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading