PAPRENE KAZNE UKOLIKO KRŠITE NAJNOVIJU MERU! Od ponedeljka kreće udar po džepu
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

 

Najnovije mere Kriznog štaba podrazumevaju obavezne kovid propusnice od 20 sati u svim ugostiteljskim objektima, uključujući i kockarnice. Mere stupaju na snagu od ponedeljka, 8. novembra, a za nepoštovanje ove mere za različita lica propisana je drugačija novčana kazna.

Pravno lice, ukoliko prekrši ovu meru, plaća 3000.000, za preduzetnike ona iznosi 150.000, a za odgovorno lice u objektu 50.000 dinara. Kovid redar koji ne bude obavljao svoj posao platiće 30.000 dinara, a gost koji ne bude posedovao kovid sertifikat moraće da plati kaznu od 5.000 dinara.

Mera obaveznih kovid propusnica stupila je na snagu tokom vikenda 24. oktobra, dok se od ponedeljka 26. oktobra sprovodilo kažnjavanje. Ova mera važila je za ugostiteljske objekte nakon 22 sata.

Na poslednjoj sednici Kriznog štaba ova odluka je dopunjena, te obavezni kovid sertifikati važe od 20 sati za sve ugostiteljske objekte, uključujući i kockarnice, što je novina. Mera stupa na snagu od ponedeljka 8. novembra.

Na poslednjoj sednici Kriznog štaba u obraćanju medijima doktorka Darija Kisić Tepavčević iznela je nove odluke u cilju sprečavanje širenja koronavirusa koje, osim promene satnice važenja kovid propusnica, podrazumeva i odluku o raspustu za đake. On je produžen i trajaće od 8. do 12. novembra, te će se đaci u klupe vratiti 15. novembra.

Šta je kovid sertifikat?

Obavezna kovid propusnica, kao "ulaznica" za ugostitejske objekte nakon 20 sati, mora sadržati neku od sledećih stavki:

1) potvrdu o primljenoj trećoj dozi vakcine ili potvrdu o primljenoj drugoj dozi vakcine ne stariji od 210 dana

2) potvrdu o negativnom pi-si-ar (PCR) testu ne stariju od 72 sata

3) potvrdu o negativnom antigenskom testu ne stariju od 48 sati

4) potvrdu o preležanom kovidu 19 ne stariju od 210 dana

5) potvrdu o pozitivnom testu na IGG antitela urađen u državnoj laboratoriji, ne stariju od 90 dana.

 

 

Komentari (0)

Loading