BORBA ZA ŽIVOT BEBA U TIRŠOVOJ Vreme obolevanja najmlađih tek dolazi
Printscreen

Pulmolog u dečjoj klinici u Tiršovoj Nevena Jovičić rekla je da se u toj klinici svakog dana pregleda od 80 do 100 dece zbog simptoma respiratornih infekcija sa povišenom telesnom temperaturom, a tu spada i sumnja na kovid 19.

- Broj pregledane dece tokom vikenda je nešto veći, a prošlog vikenda taj broj je bio i do 120. Inače ovo je vreme kada su respiratorne infekcije aktuelne tako da smo očekivali veći broj javljanja - navela je Jovičićeva za RTS.

Prema njenim rečima u Tiršovoj, kao i u Institutu za majku i dete, leče se deca koja zahtevaju intenzivno lečenje, trenutno su u Tiršovoj dve bebe na lečenju i one se nalaze na mehaničkoj ventilaciji.

- Bebe su već dve nedelje kod nas i svakodnevno se vodi borba za njihov život. One su stabilno,ali životno ugrožene - navela je pulmolog.

Prema njenim rečima, javljaju se deca svih uzrasta, ali najdominantnija su deca koja idu u kolektiv, odnosno deca koja idu u vrtiće ili školu, a najčešće su to deca školskog uzrasta.

- Na sreću to su uglavnom blagi simptomi, koji omogućavaju lečenje u kućnim uslovima. Ukoliko je dete kovid pozitivno a za bolničko lečenje je, upućuje se u bolnicu Dragiša Mišović - kaže Jovičićeva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading