PRIMILI SMO VAKCINE JER ZNAMO DA SU BEZBEDNE Mladi u Beogradu bez dvoumljenja čekaju redove za imunizaciju
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Uvođenje kovid propusnica u Srbiji je, po svemu sudeći, uticalo na to što se prethodnih dana formiraju redovi ispred pojedinih vakcinalnih punktova u Beogradu. Kako smo se juče uverili na punktu za imunizaciju na Beogradskom sajmu, među našim sugrađanima bilo je dosta mladih koji su čekali oko sat vremena da prime cepivo.

Studenti Ilija Matić (24) i Jovana Ilić (21) za Objektiv navode da je sada pravo vreme za zaštitu protiv kovida-19 i da odluku o imunizaciji nisu doneli zbog trenutnih propusnica.

– Iako smo mladi, ne volimo gužvu, tako da smo rešili da se vakcinišemo isključivo jer mislimo da je sada pravi trenutak s obzirom na to da je prošlo određeno vreme otkad je imunizacija počela kod nas. Iskreno, bili smo zbunjeni jer nije bilo sigurno da li vakcine izazivaju sterilitet. Međutim, sada znamo da su bezbedne, pa smo oboje primili vakcinu “Fajzera”. Savetujemo svima da se zaštite, pre svega zbog sebe, zbog drugih, a uostalom, i ako žele da izlaze u klubove i diskoteke – kažu naši sagovornici.

Gimnazijalac Viktor Majur (17), koji je došao sa ocem kako bi primio drugu dozu cepiva, priznaje da je jedini u svom društvu koji se zaštitio od smrtonosnog virusa.

– Cela moja porodica je vakcinisana, zašto ne bih i ja? Dosadilo mi je da slušam priče kako ne valja vakcina, kako se bune zbog ovih propusnica. Radim onako kako osećam, a to je da jedino vakcinom možemo da iole budemo sigurni od korone, koja je baš uzela maha – ističe Viktor.

Isto mišljenje ima i studentkinja Filološkog fakulteta Nadica Arsić (19), koja je došla po svoju dozu cepiva protiv kovida-19.

– Tek sam krenula na fakultet, upoznala sam dosta ljudi, tako da se uopšte nisam dvoumila u vezi sa cepljenjem. Iskreno, čekala sam oktobar da se vakcinišem. Volim i ove studentske žurke, kad već idem u gužve, zašto se ne bih zaštitila – ističe ova studentkinja.

Specijalista opšte medicine dr Dragan Stanojević za naš list kaže da je na ovom punktu za vakcinaciju primetan veći broj omladine, ali i starijih građana koji dolaze da prime buster dozu.

– Povećava se dolazak građana iz dana u dan. Imamo dnevno preko 900 zainteresovanih za vakcinaciju, dok ih je vikendom više jer dolaze i stranci. Polovina njih dolazi zbog treće doze, ali ima dosta i onih koji se tek prvi put vakcinišu. Na Beogradskom sajmu se cepe i tinejdžeri uz prisustvo roditelja, međutim, njih je vrlo malo, možda oko 10 do 20 dnevno. Apelujemo na sve da dođu i zaštite se, a dostupne su sve vrste cepiva – ističe dr Stanojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading