IDE MITROVDAN, PUŠTAJTE ME KUĆI DA PROSLAVIM! Nevakcinisani Nebojša završio na respiratoru, pa poručio: Sad sam zvao moje da im kažem, ima cela kuća da se pelcuje i tačka!
Alo

U kovid bolnici Karaburma sreli smo Nebojšu Pantića, koji ima 62 godine. Nevakcinisan, naravno. Na mašini. Doduše, privremeno skinut na običnu masku, dok ga inhaliraju.

- Evo, sad sam baš zvao moje da im kažem, ima cela kuća da se pelcuje i tačka! Našli smo mi da izmišljamo 'oćemo ili nećemo vakcinu. Sećam se variole vere, sretnu te na ulici, ščepaju i ubodu! Ne pitaju - dočeka tim rečima Nebojša pukovnika doc. dr Iva Udovičića, komandanta ove bolnice.

Ne staje Nebojša:

- Ma mislio sam da sam gotov. I šećer i kilogrami. Reko neću se živ izvući odavde. Muke žive i ovim ljudima i nama. Hvala do neba.

A onda će ozbiljno:

- Ali, doktore, rekoh vam ide Mitrovdan, puštajte me da proslavim! Ima klopu da donesem za celu bolnicu, znaš kakvu! Samo me puštajte. Stiže vrhunska klopa za Mitrovdan!

Doktor uzima "ful fejs" masku, onu što ide preko celog lica, povezanu na respirator. To je takozvana neinvazivna mehanička ventilacija.

- Ajde, da budeš dobar na mašini i biće i otpust.

- Joj, doktore, samo nemoj tu, ko boga te molim. Vidiš da mi ništa ne fali ni sa ovom, super sam.

- Moraš, ako hoćeš za Mitrovdan kući - sa osmehom će dr Udovičić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading