KAKO DO KOVID PROPUSNICE? Za vakcinisane važi 210 dana, a postoje samo tri načina da je nabavite
Shutterstock/MikeDotta

 

Nakon sednice, prisutnima se obratila Ana Brnabić, premijerka, koja je istakla da je epidemiološka slika u Srbiji katastrofalna.

U subotu na snagu stupaju odluke o ugostiteljskim objektima. U restoranima, kafićima i barovima, nakon 22 časa nećete moći da budete u zatvorenom prostoru ukoliko nemate kovid propusnicu.

Detalji o uslovima za dobijanje kovid propusnice

- Važi ukoliko ste primili drugu dozu i ako nije potvrda starija od 210 dana, pcr ne stariji od 72 časa. Negativan antigenski test validan samo 48 sati. Imate valid kovid sertifikat ukoliko ste preležali kovid u prethodnih 7 meseci, nako toga nije bezbedno boraviti u zatvorenom prostoru - naglasila je premijerka Brnabić.

Prema rečima premijerke Brnabić za strance važi EU digitalni sertifikat ili druge zemlje sa kojom Srbija ima zaključen sporazum o priznavanju sertifikata.

Kontrola pojačana na sledećim mestima

- Najveće kontrole ćemo vršiti u tržnim centrima, gradskom prevozu.. Malo više se poštuju mere, ali ne svuda. To je veliki problem, a i uzrok tome što imamo ovakvu situaciju - rekla je Brnabić.

- Iako imamo preko 50 preminulih dnevno, i mnogo zaraženih, niko ne misli da je svrsishodno da poštuje mere, zbog toga smo krenuli u pooštravanje mera, rekla je. Kako je rekla, inspekcijski nadzor poštovanja mera je pojačan za 10 odsto i da je broj izrečenih kazni uvećan za 200 odsto - istakla je premijerka.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Jana

20.10.2021 13:46

STRASNO Ovako krstenje ustava I ljudskih prava Ljudskog dostojanstvo Neznam sta pravnici Rade u Ovoj ZEMLJU Dok se krsi Ustav SRBIJE Clan 21 23 24