PORAŽAVAJUĆE Trudnice odbijaju da se imunizuju, prete da ni bebe neće vakcinisati MMR vakcinom
Alo/ Ilustracija

Čak 72 odsto trudnica u Srbiji je dobilo savet od ginekologa da se ne vakciniše protiv korona virusa, objavio je na instagramu roditeljski portal "Bebac".

Iako stručnjaci apeluju na buduće mame da se imunizuju kako bi zaštitili i dete i sebe, od oko 5.000 trudnica je, kako navodi ovaj portal, samo 89 odsto vakcinisanih.

- Samo 28 odsto trudnica je dobilo savet od svog ginekologa da se vakciniše. U Srbiji je od početka godine 10 trudnica umrlo usled komplikacija korona virusa. Sve trudnice koje su umrle su bile nevakcinisane - navodi ovo udruženje.

Međutim, uprkos tragičnoj smrti nekoliko trudnica, očaju njihovih porodica, kao i jasnim preporukama struke, poražavajuće je da veliki broj njih i dalje smatra da ne treba da se vakciniše.

- Dobila sam savet da se nikako ne vakcinišem u trudnoći. Ko će meni da garantuje da je to 100 odsto ispitano i bezbedno za bebu. Ko?! - napisala je jedna od njih ispod posta koji je objavio "Bebac".

- Nemam nameru da se vakcinišem. Ako bog da da izguram trudnoću kako treba, ni bebu neću vakcinisati MMR vakcinom - dodala je druga.

Treća, koja čak ima blizanačku trudnoću, je dodala da dok je u drugom stanju ne uzima nikakav lek, pa neće ni vakcinu. Neće, kako je navela, ni po koju cenu!

- Evo ja sam trudnica, pa mi ne pada na pamet da se vakcinišem. Ma, ni po koju cenu. Vakcina se pojavila juče i sada kao umiru trudnice jer nisu vakcinisane. Ma, kako da ne! U trudnoći trpim bez tablete kada me boli zub, kada me rastura glavobolja... Pazim na ishranu i sada još treba da se vakcinišem i ugrozim dvoje dece koje nosim u stomaku. Manite se ćorva posla. Čuvaj se i bog će te čuvati - poručila je.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading