KBC ZEMUN PREOPTEREĆEN: 80 odsto pacijenata nevakcinisano
Alo

Direktor KBC Zemun doktor Dragoš Stojanović rekao je da se u poslednja dva, tri dana u toj ustanovi pregleda između 150 i 170 pacijenata, od kojih se 10 do 20 odsto usmerava za kovid bolnice.

S obzirom na to da se poslednjih dana povećava broj zaraženih, očekuje sve veći pritisak.

"Kovid trijažni centar radi 24 sata, u zgradi je poliklinike koji smo izdvojili samo za tu namenu da bismo mogli da izađemo u susret sve većem broju pacijenata koji se prijavljuju", kaže Stojanović.

Prema njegovim rečima, u početku su dolazili samo mlađi ljudi, poneko stariji, ali ističe da su se sada izjednačila godišta.

"Jednako dolaze i mlađi i stariji u okviru 24 sata. Naša saznanju su da 80 odsto pregledanih pacijenata su nevakcinisani, a oko 20 odsto vakcinisani", navodi Stojanović.

Dodaje da su preopterećeni.

"Veliki je pritisak i na kovid ambulantu i u hitne prijeme. Preko 1.200 ljudi juče je pregledano u KBC Zemun. Molimo građane da se vakcinišu i pridržavaju mera", zaključuje direktor Kliničko-bolničkog centra Zemun.

KBC Zvezdara se za samo osam dana popunio, imaju 380 pacijenata, 53 u jedinici intezivne nege i kako su rekli jutros, koliko pacijenata otpuste toliko i prime.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading