STRANCI DOLAZE KOD NAS NA VAKCINACIJU Iz ove tri zemlje ih ima najviše, a dolaze iz svih krajeva sveta!
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

U našu zemlju dolaze čak iz Brazila da se vakcinišu, a prema nekim podacima vakcinu primi samo tokom vikenda oko 250 stranaca.

O ovoj temi govorila je u jutarnjem programu doktorka Snežana Kalabić, koordinatorka vakcinacije u sali 1 na Sajmu.

- Mi smo još u junu odlučili da mogu da se vakcinišu naše komšije iz BiH i Severne Makedonije. Od početka avgusta, u saradnji sa Ministarstvom turizma, mogu da se vakcinišu i turisti koji dođu u Srbiju. Za njih postoje dva punkta, na Staroj planini i na Sajmu i oni mogu da se vakcinišu samo petkom, subotom i nedeljom, prijaljveljni preko svojih smeštajnih jedinica - kaže dr Snežana Kalabić.

- U svojim zemljama ne mogu da dođu na red, nema ih dovoljno, a oni žele da izaberu vakcinu. Kod nas su dostupne četiri vakcine. Najviše dolaze iz Rusije, Brazila i Severne Amerike, i to zato što su kod nas dostupne vakcine priznate u EU, Fajzerova i AstraZeneka - kaže dr Kalabić.

- Nama dolazi dosta Rusa, kojima nije dozovoljeno da se sa svojom vakcinom kreću po Evropi, pa dolaze da se vakcinišu fajzerom, a zanimljivo je da dolaze i iz Amerike da se vakcinišu kineskom, jer žele da idu u te krajeve - navodi dr Snežana.

 

Komentari (0)

Loading