MUŽ I ŽENA UMRLI OD KORONE U TRSTENIKU Odbili da se leče, sin rekao da će ih "opraviti" pečenim prasetom
Foto: Youtube/Printscreen

- Sin je doveo stariji bračni par, svog oca i majku, na pregled u kovid ambulantu u Trsteniku. Oboje u jako lošem stanju, zaraženi korona virusom. Nisu se uopšte lečili. Lekari su im odmah napisali uput za bolničko lečenje, ali oni su i to odbili. Rekli su da će se sami izlečiti. Čak je njihov sin rekao kako će on da ih oporavi kada im spremi pečeno prase. Ali, sutradan im se stanje naglo pogoršalo i odmah su hospitalizovani. Nažalost, oboje su preminuli u kovid bolnici - kaže dr Ivana Mijajlović, lekarka u kovid ambulanti Doma zdravlja u Trsteniku.

Verovanje u to da korona virus ustvari ne postoji i dalje je rasprostranjeno u Srbiji. Ovaj nesrećni bračni par iz okoline Trstenika je nažalost najbolji primer. Veliki je broj građana koji ne žele da se jave lekarima kada dobiju simptome koronavirusa. A onda, kada dođu, često bude kasno, kaže dr Ivana Mijajlović.

- Neozbiljno shvataju situaciju. A populacija onih koje sve to olako shvataju je šarenolika. Ima i mladih, ali najviše je starijih osoba. Vrlo često se dešava da prođe i 10 do 12 dana pre nego što se jave u kovid ambulantu. Uglavnom je reč o nevakcinisanim osobama - kaže ova doktorka.

Lekarka iz Trstenika je konstatovala da ima i sve više mlađih osoba koji imaju težu kliničku sliku. I da čak i pored toga, i dalje ne veruju da imaju koronu.

- Mnogi se okreću alternativnim lečenjima. Piju lekove koje veterinari prepisuju za lečenje životinja. Misle da će tako da se izleče. A kada im pomenete da je vakcina jedino rešenje, onda odgovaraju da im ne pada na pamet da to učine. Jednostavno, dosta je onih koji ne veruju ni u kovid 19 ni u vakcinu - objašnjava dr Mijajlović.

Komentari (0)

Loading