DR STAŠEVIĆ: Da smo se vakcinisali na vreme, ne bi se razmatralo o uvođenju mera koje nikome ne odgovaraju
printscreen/RTS

Doktorka Ivana Stašević Karličić, direktorka "Klinike dr Laza Lazarević" izjavila je da ne voli mnogo da komentariše odluke Kriznog štaba, ali da nema potrebe za dramom nakon izjava štaba.

- Mislim da nam je svima prioritet zdravlje, ali nećemo imati nikakvih dobrobiti ako imamo sve više zaraženih. Pritisak na zdravlje je veliki. Kriza pandemije kovid 19 pogodila je sve, ali sada imamo stabilniju situaciju. Stabilizuje se procenat depresivnih i anksioznih, kao i procenat samoubistava. Adaptiramo se i ono što je jako važno jeste da ćemo morati da nastavimo da živimo sa ovim virusom i da ne smemo dramatično da gledamo na promene koje dolaze usled njega. A drugo po važnosti jeste da moramo poštovati bar osnovne epidemiološke mere. Nepoštovanje tih mera je odraz jedne neodgovornosti i nesolidarnosti pojedinaca u ovom društvu. Ja imam poverenje u vladu, koja je veoma odgovorno vodila zemlju tokom ove pandemije, a nisam spomenula najefikasnije i kroz istoriju dokazano sredstvo za borbu protiv pandemije, a to je vakcinacija - naglasila je dr Ivana.

- Da smo se svi vakcinisali na vreme ne bismo sada vodili ovaj razgovor, a vlada ne bi razmatrala o uvođenju pojedinih mera koje nikome ne odgovaraju - kaže dr Stašević Karličić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading