NI U JEDNOM TALASU NISMO IMALI OVAKO NEŠTO Dr Adžić uznemirena: Batajnica skoro popunjena, najviše mladih nevakcinisanih pacijenata
YT/ Prva

U bolnici u Batajnici prema poslednjim podacima leče se 352 pacijenta, od kojih je 47 na intenzivnoj nezi, a 22 su na respiratoru, izjavila je direktorka te ustanove Tatjana Adžić Vukičević.

Kako je navela, reč je uglavnom o mladim nevakcinisanim osobama, najviše muškog pola, između 20 i 30 godina, slede oni između 40 i 50, a na kraju oni između 30 i 40.

Situacija je, prema njenim rečima, toliko napeta da je otvorena zgrada C jer je zgrada B skoro popunjena, osim u jedinicama intenzivne nege.

Adžić Vukičević u intervjuu za današnji "Blic" ističe da su kliničke slike veoma teške i da svaki drugi ili treći primljeni pacijent zahteva momentalnu primenu kiseonika.

"Ljudi su iznureni, bore se za vazduh, imaju temperaturu. Nikada do sada, ni u jednom talasu, nismo imali ovako nešto. Više od 20 odsto pacijenata momentalno po prijemu zahteva intenzivnu negu", upozorava ona.

Dodaje da u Batajnicu dnevno u proseku stigne 40 pacijenata i ukazuje na to da više od 90 odsto hospitalizovanih nije vakcinisano.

"Da smo nastavili da se vakcinišemo tempom kojim smo počeli, do ovako teške situacije sigurno ne bi došlo", smatra Adžić Vukičević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading