DEVOJKA OD 26 GODINA PREMINULA OD KORONE Dr Veličković upozorila: Situacija alarmantna!
Alo!/Vladimir Marković

Stručnjaci već danima unazad upozoravaju da se broj zaraženih i hospitalizovanih povećava rapidno, a dokaz o tome su i četvorocifrene korona brojke koje svakodnevno imamo. 

Dr Jelena Veličković, pomoćnica direktora kovid-bolnice u Batajnici upozorava da je situacija alarmantna, jer tako brzo popunjavanje kapaciteta u bolnici do sada nisu imali prilike da vide.

- Danas je preminula pacijentkinja stara 26 godina, koja se lečila na intenzivnoj nezi - rekla je doktorka za RTS i istakla da je najveći broj pacijenata nevakcinisan.

Navodi da mladih ima više, bez pratećih bolesti.

- Juče je primljeno 40 pacijenata, a kako stvari stoje, taj će broj danas biti nadmašen - kaže Veličkovićeva.

Ona je navela da pacijenti najčešće kao mesta zaražavanja korona virusom navode slavlja i različite skupove, kao i letovanje, kao i da u bolnici ima "i nekoliko celih porodica".

Zbog velikog broja inficiranih korona virusom na dnevnom nivou razmišlja se i o povratku nekih bolnica u kovid sistem, o čemu će se, kako je danas najavljeno, razgovarati sutra na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Podsetimo, u poslednja 24 sata čak 11 osoba je preminulo od posledica kovida, a virus je registrovan kod još 1.510 ljudi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading