"MORAMO BITI VRLO OPREZNI" Đerlek smatra da ne treba žuriti sa davanjem treće doze vakcine!
Printscreen/ Jutarnji Program TV HAPPY

On smatra da se vrlo stručno posvećuje davanje treće doze, te da ne treba žuriti jer nam do toga predstoji samo taj jedan korak.

- U tom smislu prvo je Nacionalni komitet dao svoju preporuku kriznom štabu, pa je krizni štab potom dao svoju preporuku da prvo zaštitimo najvulnerabilnije, najosetljivije građane. To je dokaz da želimo da vrlo stručno pristupimo davanju treće doze i smatram da ne treba žuriti jer nam faktički predstoji samo još jedan korak kako bismo u praksi to mogli da sprovedemo, a to je stručno metodološklo uputstvo Instituta "Batut" - istakao je Đerlek i dodao:

- Moramo biti vrlo oprezni s osnovnim ciljem - da povećamo imunitet kod hroničnih pacijenata, s opravdanim medicinskim argumentima i očekujem da će Batut, kao i do sada, izdati stručno-metodološko uputstvo u kojem će biti detaljno opisano i preporučeno kad i kao će biti aplicirana treća doza kod pacijenat koje smo pomenuli.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Sabahudin

05.08.2021 10:59

Otkud to zemljače? Do juče si nas jurio da što pre primimo treću dozu. Mogu odrasli, žene, deca, starci, trudnice. Nije važno koje ste vakcine primili ranije i kada. Od tebe je jedino bio revnosniji onaj veterinar Šekler.