VELIKA KRAĐA U KRAGUJEVCU Nestalo 1.000 antigenskih testova, istraga u toku
EPA/ANDREJ CUKIC

Nestalo je oko 1.000 testova, ali se nešto više od 400 pojavilo u Institutu pošto je direktor doc. dr Dragan Vasiljević sve prijavio policiji, saznaju mediji.

On zbog istrage, ne daje izjave, a prema saznanjima izvora koji je uključen u istragu, u toku je navodno drugi krug razgovora sa svim zaposlenim u Institutu.

- Vodi se veoma ozbiljna istraga. U toku je drugi krug razgovora sa ljudima, gledaju se kamere - kaže izvor i dodaje da je reč o testovima za proveru antitela, koje je Institut za javno zdravlje u Kragujevcu dobio od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) kao i da je neviđeni zločin da neko ukrade testove tokom korone.

Sa druge strane, portparol tužilaštva Gordana Striković potvrdila je za RTS da je u toku rad na proveri nestanka više stotina seroloških testova na Sars-KoV-2 iz Instituta. Kako kaže, policiji u Kragujevcu još u martu je v.d. direktora Instituta za javno zdravlje podneo krivičnu prijavu protiv N. N. izvršilaca zbog krađe seroloških testova na kovid.

Prijava je prosleđena Osnovnom javnom tužilaštvu, koje je podnelo zahtev policiji da se se otkrije evntualni N. N. počinalac krađe. Provere po krivičnoj prijavi i dalje traje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading