ZARAŽENI INDIJCI IZOLOVANI U HOTELU Krivična prijava ako izađu, Nišlije u strahu od zaraze
Alo

Dvojica državljana Indije koji borave u Nišu, a kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona, trenutno se nalaze izolovani u sobama jednog niškog hotela i onemogućeno im je napuštanje zgrade. 

Ukoliko prekrše ovu zabranu, preti im krivična prijava zbog nesprečavanja širenja zaraze kovidom 19, saznaje Telegraf.rs.

O čitavom slučaju su obavešteni i pripadnici niške policijske uprave, koji po nekoliko puta dnevno obilaze hotel koji je sad delimično u funkciji karantina. Takođe, policija kontroliše i postupanje po naloženim merama.

Inače, prisustvo indijskih državljana u ovom gradu je primetno, a ljudi negoduju često zbog toga, strahujući od zaražavanja delta sojem virusa koji hara Indijom.

Podsećamo, u Nišu trenutno boravi oko 350 Indijaca.

Ovim povodom novinar "Telegrafa" obratio se niškom Institutu za javno zdravlje, ali je direktor ustanove odbio poziv sa obrazloženjem da je na sastanku. I u ranijim situacijama, ova ustanova se nije oglašavala povodom situacije izazvane pandemijom.

Institut zа јаvnо zdrаvljе Srbiје "Dr Milаn Јоvаnоvić Bаtut" izdao je saopštenje 9. jula, kojim je Indija stavljena nа listu zеmаljа sа pоsеbnim rizikоm оd širеnjа zаrаznе bоlеsti kovid 19 zа tеritоriјu Rеpubliке Srbiје.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading