KORONA PRESEK ZA 15. JUL
Alo/ Ilustracija

U prethodna 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 8.618 građana od kojih je 156 novozaraženo.

Preminuo je jedan pacijent dok se na respiratorima širom zemlje trenutno nalazi sedmoro obolelih.

Dan ranije, podsetimo, na korona virus testirano je 8.868 građana od kojih je 125 bilo pozitivno na kovid. Preminuo je jedan pacijent, a na respiratorima se nalazilo četvoro obolelih.

Vučić upozorio

Predsednik Aleksandar Vučić danas je na otvaranju Zdravstvenog centra u Borči rekao da je dobio dosta predloga od lekara da se ljudima koji nisu vakcinisani, a imali su mogućnost da prime vakcinu, naplaćuju troškovi lečenja od korone.

Predsednik je napomenuo da to još ne može to da prihvati, ali da nam se, kako kaže, takvo vreme neumitno približava i da će država na neki način morati da reaguje i suzbije neodgovornost onih koji su protiv vakcina.

Gama soj

Srbiji inače preti nova mutacija korona virusa, takozvani gama soj, koji je nedavno registrovan u Bosni i Hercegovini kod jednog stranog državljanina. Virusolog dr Ana Gligić kaže da će ovakvih varijacija biti još dosta, ali da nema razloga za paniku.

Gligić upozorava da je najvažnije da se poštuju epidemiološke mere i dodaje da se novi soj po simptomima ne razlikuje od ostalih varijanata koronavirusa

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
MM

16.07.2021 10:14

Odmah ukinuti sve kovid bolnice a pozitivne na kovid slati na kućno lečenje. Sve državne činovnike ako se ne vakcinišu odmah otpustiti.