"KREĆEMO SA TREĆOM DOZOM VAKCINACIJE" Srbija nabavila i petu vakcinu
Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pohvalio je rad epidemiologa i pozvao ljude da se vakcinišu tokom otvaranja Zdravstvene stanice Borča.

Vučić je najavio da će Srbija uskoro krenuti sa trećom dozom vakcinacije, ako i da je nabavljena i peta vakcina Moderna.

- Mi ćemo uskoro morati da krenemo i sa trećom dozom. Prošlo je već dosta od kad su se mnogi vakcinisali. Moramo uskoro da krenemo sa trećom 1.300.000 slobodnih vakcina. Nemamo problem sa vakcinama. Struka mora da kaže da li se mogu mešati vakcine. Ko Boga vas molim da shvatite da nikom od nas koji smo se vakcinisali, ne fali ama baš ništa. Vakcinacija ne znači da se nećemo zaraziti, ali nam daje veću šansu, oko 95 odsto, da preživite. Čuo sam za jednu devojku da je u teškom stanju. Nije vakcinisana. Nadam se da će uz Božju pomoć i pomoć naših lekara to dete da preživi. Molim vas da prestanete sa glupostima, teorijama zavera i čipovima. Brojevi rastu i nemojte da ostavite neko dete baz majke i oca ili svoje roditelje bez deteta. Jedini lek je da se vakcinišemo. Uskoro ćemo imati i petu vakcinu. Nabavili smo Moderna vakcine - kaže Vučić i upozorava da plate neće rasti ako se zemlja zatvori zbog epidemije:

- Imaćemo veliku štetu za ekonomiju. Zato je važno da se vakcinišemo. Molim ljude koji neće da se vakcinišu, da bar ćute, da ne teraju druge u smrt. Političari koji im se dodvoravaju skupljaju poene na tuđoj nesreći. Nemojte to da radite - kaže Vučić.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Dragan

15.07.2021 12:10

Država je uradila sve što treba i kako treba ali je sad problem što polovina građana ne želi da se vakciniše. Ozbiljnost države je maksimalna dok je ozbiljnost građana polovična, bar tako govore brojke.

Dragica

15.07.2021 12:16

Političari opozicije se vakcinisali a narod ubeđuju da se ne vakciniše.

Vuk

15.07.2021 17:16

Prvo da se vakcinišu SVI sa prve dve, lako ćemo za treću?!

Kole

15.07.2021 17:30

Bravo.Vakcina znaci zivot za sve nas i u vakcini je spas

Zvezdica

15.07.2021 19:02

Najvažnije je da se građani vakcinišu i da poedimo korona virus.

Ivana

16.07.2021 00:04

Hvala našem predsedniku Vučiću na još jednoj dozi vakcine i hvala na nabaci novih vakcina. Srbija se danas cela razvija i gradi.

To smo..

16.07.2021 01:39

predviđali od početka, pa su nas zvali teoretičari zavere, a "ustavobranitelj" čak i ravnozemljašima.