BIĆE TREĆE DOZE Doktor Tiodorović najavio šta čeka Srbiju
Tanjug

Branislav Tiodorović kaže da je moguće da će krajem godine biti vakcinacija trećom dozom za one koji su je primili u januaru, mada, prema njegovoj proceni, treća doza će se ipak davati tek početkom naredne godine.

Da će biti treće doze, to je sigurno, ali kada će se to dogoditi, zavisi od rezultata studija koje se sprovode u svetu, dodaje on.

S druge strane, sve zanima da li će se mešati vakcine. To takođe u ovom trenutku ne možemo da tvrdimo jer ne postoji zvaničan stav o tome, ali tako nešto je svakako moguće - kaže Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba.

- Svi pričaju o mešanju vakcina, ali niko nije doneo konačnu odluku o tome i kada će biti treća doza i da li će biti drugačija vakcina od one prethodne dve koje su primili. Činjenica je da verovatno svi razmišljaju o tome da kombinuju, jer imunolozi kažu da su bolji odgovori kada se kombinuju doze, ali to su sve razmatranja i ništa nije to zvanično. Studije se rade u svetu, znam da se razmatra kombinacija Fajzer i Astra Zeneke, u Rusiji se takođe razmatraju kombinacije, ali opet kažem, to niko nije objavio zvanično - kaže profesor Tiodorović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ruzkca

07.07.2021 15:13

Bolje doktore da se zalozite da u Srbiju ne moze da ulazi kako kom se cefne,nego sto stalno prozivate nas narod da samo prima vakcine. Zastita ima vise krajeva.