VESIĆ SAOPŠTIO ODLIČNE VESTI U Beogradu revaksinisano više od pola stanovništva
Goran Vesić

U Beogradu je obe doze vakcine protiv virusa korona primilio više od 50 odsto punoletnih građana, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić i naveo da se očekuje da će u toku dana broj revakcinisanih na teritoriji Beograda dostići više od 700.000.

Vesić je kazao da ti podaci pokazuju da je grad Beograd ozbiljno pristupio imunizaciji i da su se građani i građanke odazvali pozivu da se vakcinišu.

''Zaključno sa jučerašnjim danom na teritoriji grada Beograda revakcinisano je više od 50 odsto punoletnih građana. Naš cilj je bio da se do kraja juna vakciniše 750.000, a revakciniše 700.000 punoletnih građana, a mi ćemo i ranije postići taj rezultat'', rekao je Vesić novinarima u Zemunu gde je obišao renovirano dečije igralište.

On je naveo da je u Beogradu vakcinisano oko 730.000 punoletnih građana što je, kako kaže, skoro 52,5 odsto imunizovanih i izrazio očekivanje da će do kraja juna prvu dozu vakcine primiti još 20.000 građana i da će se dostići cilj da u prestonici bude vakcinisano 750.000 građana.
Vesić je zahvalio građanima i građankama Beograda koji su se odazvali pozivu na vakcinaciju i istakao da su se pokazali najodgovornijim u Srbiji.

''Pokazali smo da može da se organizuje vakcinacija, iako je to teže u Beogradu nego u drugim delovima zemlje, bili smo inventivni, jedini smo imali punktove u tržnim centrima, autobus za vakcinaciju...'''', rekao je Vesić.
Naglasio je da su sve opštine dale ogroman doprinos u organizaciji imunizacije protiv kovida-19 i da se Beograd, kako kaže, izborio za normalan život i zaštio od eventualnog novog talasa epidemije na jesen.
''Što je više vakcinisanih, naš imuni štit će biti bolji i neće se ponavljati situacije koje smo imali prošle godine'''', naveo je Vesić.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading