NAKON ŠTO JE KRIZNI ŠTAB DONEO ODLUKU Nove mere u Srbiji stupaju na snagu večeras
Alo/ Masanori Jošida

 

Popuštanje mera odnosi se na ugostiteljske objekte, maloprodajne radnje, sportske događaje, proslave, maturske svečanosti.

Mere koje su od danas na snazi:

Sve maloprodajne radnje moći će da rade bez ograničenja.

1. Ugostiteljski objekti na otvorenom će moći da rade bez zabrana, a u zatvorenom do jedan čas iza ponoći, uz poštovanje svih protivepidemijskih mera. Dozvoljena je i muzika u tim objektima.

2. Dozvoljeno je prisustvo publike na stadionima i svim sportskim događajima. Kapacitet otvorenih objekata je do 50 odsto, a u zatvorenim prostorima do 30 odsto.

Foto: Shutterstock

 

 

3. Omogućeno je okupljanje u zatvorenom i na otvorenom prostoru do 500 ljudi. Dozvoljava se i organizovanje svadbi uz poštovanje mera koje je propisao Gradski zavod za javno zdravlje.

4. Svi koji planiraju bilo kakvu vrstu okupljanja gde je predviđeno više od 500 posetilaca, ne mogu to da rade bez saglasnosti Kriznog štaba.

5. Takođe, dozvoljene su proslave maturskih svečanosti uz uslov da u zatvorenom prostoru ne može biti više od 500 ljudi.

Matursku proslavu za osmake i svršene srednjoškolce škola može da organizuje u školi ili u ustanovama iz oblasti kulture i sporta, u dogovoru sa jedinicom lokalne samouprave - navode u Ministarstvu prosvete.

Veliki maturanti mogu da slave i u restoranima, uz saglasnost roditelja ili staratelja.

Alo

 

 

6. Biće dozvoljena organizacija rekreativnih nastava i ekskurzija.

U preporukama se navodi da ekskurzije učenika završnih razreda srednjih škola ne smeju biti organizovane u inostranstvu, već samo na teritoriji Srbije. Pre pandemije, oni su mogli da idu preko granice.

Tanjug/Tanja Valić

 

 

7. Na snazi je ostala mera nošenja maski u zatvorenom prostoru.

8. Trgovinske radnje u Beogradu od večeras mogu da rade 24 sata.

Komentari (1)

Loading
NS

13.07.2021 18:45

Sve je popusteno, samo su zdravstveni radnici krivi, za njih su donete lposebne mere. Oni koji najvise vrede ovoj zemlji su oznaceni kao krivci. Pravi krivci sede u Kriznom stabu, koji treba smeniti.