I DANAS MOBILNA VAKCINACIJA: Autobus na batajničkoj pijaci i u Zemunu, potreban veći odziv mladih
BeoInfo

Autobus adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju danas je postavljen na Batajničkoj pijaci, gde će biti do 12 sati, dok će se od 15 sati nalaziti kod TC "Zemun park".

Beogradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da na tom punktu građani mogu da prime Fajzer ili Sinofarm vakcinu.

- Svakodnevno smo na terenu da bismo građanima omogućili da im vakcine u svakom trenutku budu dostupne - rekla je Stanisavljevićeva.

Prema njenim rečima, u populaciji od 18 do 30 godina u Beogradu je do sada vakcinisano oko 22 odsto sugrađana što je jedan od najviših proseka u Srbiji, ali je ocenila da to nije dovoljno.

- Zato i apleujemo na mlade i zato smo i pokrenuli veliku kampanju za vakcinaciju ove populacije jer nam je važno da se mladi vakcinišu - rekla je Stanisavljevićeva, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Istakla je da Beograd i Srbija imaju odlične rezultate po pitanju imunizacije protiv korona virusa i zahvalila najstarijim sugrađanima, penzionerima, koji su pokazali najveću odgovornost i disciplinu.

Navela je da je u Beogradu vakcinisano više od 80 odsto u populaciji preko 65 godina i dodala da je zato potrebno da se mladi vakcinišu kako bi čuvali imunitet starijima.

- Moramo da pokažemo međugeneracijsku solidarnost i saradnju. U uzrastu od 18 do 49 godina rezultat je 37 odsto i po tome i vidimo da nam je potrebno da se što više mladih, radno sposobnog stanovništva vakciniše, a kako bismo pobedili pandemiju, imali mirno leto i vratili se pređašnjem načinu života - naglasila je Stanisavljevićeva.

Podsetila je da u Beogradu i Srbiji vakcinacija traje od januara i istakla da vakcina ima dovoljno.

- Ni u jednom trenutku nije nestalo vakcina, one su obezbeđene na vreme, zahvaljjujuću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Građani treba da iskoriste ovu mogućnost, jer mogu da biraju vakcinu i da se imunizuju - poručila je gradska sekretarka.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading