Srbija će donirati po 10.000 vakcina Astra Zeneka u regionu
Tanjug/Slobodan Miljević

 

 

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija donirati po 10.000 vakcina Astra Zeneka Crnoj Gori, Kantonu Sarajevo i Republici Srpskoj.

Brnabić je na aerodromu Nikola Tesla, gde je sa češkim ambasadorom Tomašom Kuhtom prisustvovala slanju donacije od 100.620 Fajzer vakcina Češkoj, kazala da je Srbija do sada regionu donirala ukupno 102.190 doza vakcina Fajzer, Sputnjik V i AstraZeneka.

Premijerka je kazala da je slanjem današnje donacije Vlada Srbije ispunila obećanje koje je predsednik Aleksandar Vučić dao češkom premijeru Andreju Babišu tokom nedavne zvanične posete Češkoj.

"Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da pomognemo Češkoj. Ovo je samo još jedan gest solidarnosti i posvećenosti našem prijateljstvu i partnerstvu", rekla je Brnabić.

Poželela je predsedniku Češke Milošu Zemanu, ceškoj vladi i građanima da što pre pobede korona virus i da svi zajedno, kako i u Evropi, nastavimo normalan život i da se ekonomski razvijamo.

Brnabić je kazala da je u Srbiji je prvom dozom vakcinisano 2.533.844 punoletnih građana, što je oko 47 odsto punoletne populacije, a revakcinisano je 2.055.471 osoba, što je 38 odsto ukupne populacije.

Dodala da je u Srbiju danas stiglo 81.900 doza Fajzer vakcina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading