21. juna se vraćamo potpuno normalnom životu, Krizni štab nakon sednice doneo najnovije odluke
Tanjug

 

Na današnjoj sednici Kriznog štaba biće urađena detaljna analiza i presek stanja u vezi sa brojevima zaraženih korona virusom i na osnovu toga donosićemo dalje odluke, izjavio je juče ministar zdravlja Zlatibor Lončar

- Epidemiološka situacija i dalje nije idealna, ali idemo dobrim putem pošto je vakcinacija u punom jeku. Doneli smo zaključke koje će se implementirati u narednom periodu, ali idemo u blaži režim, s popuštanjem mera. Sve frizerske radnje i dalje mogu da rade pod uslovima koji su manje rigorozni nego do sada. Umesto 9, dozvoljen je razmak od 4 kvadratna metra. Ljudi koji se bave organizovanjem stručnih skupova, imaće maksimalan broj učesnika do 100.

Proslave i festivali od 21. juna

Gojković je potom nastavio o daljem popuštanju mera.

- Svi najviše čekamo da se vrate događaji za mlade, poput festivala. Ako se nastavi ovakav intenzitet pada broja novozaraženih, i da imamo 50 odsto vakcinisanih, moći ćemo da posle 21. juna krenemo u organizaciju ovih događaja.

I mature čekaju jun

- Čekamo odluku Vlade i Ministarstva zdravlja, to su tehničke stvari. Prvo će se primeniti mere za frizere, a nešto kasnije i za stručne skupove. Cela priča biće omogućena za 24 sata. Što se tiče mature, one su vezane za 21. jun.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading