KORONA PRESEK Manje zaraženih nego juče
Alo.rs/ Shutterstock

 

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 834 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 19 pacijenta.

Testirano je  osoba 9,389.

Na respiratoru je 137  pacijenata.

Presek po gradovima:

BEOGRAD  230
NOVI SAD  41
NIŠ  36
KRAGUJEVAC  33
PARAĆIN  20
LOZNICA  20
PANČEVO  19
VALjEVO  17
ŠABAC  15
NOVI PAZAR  15
Ostala naseljena mesta manje od 15 pozitivnih lica.

Podsetimo vas na jučerašnji presek.

Juče je bilo testirano 11.920 ljudi, a rezultat je bio pozitivan na pozitivan 1.056 uzoraka.

Preminulo je 20 osoba, a  na respiratorima je bilo 135 pacijenta.

Detaljni spisak mera koje su na snazi pročitajte OVDE.

Proslave krajem juna

Svadbe, proslave, mature, krštenja, sigurno ih neće biti u maju, ali u zavisnosti od epidemiološke situacije, nakon juna meseca, ako sve bude po planu, možda bi se moglo razmisljati i u tom pravcu.

- Svadbe, proslave, mature, to nećemo moći da pustimo u maju. Smatramo da je nemoguće da se u tako kratkom periodu stvore uslovi. Možda će biti. Što se tiče svadbi, krštenja, matura, negde u junu, kada budemo imali i jasnije podatke iz maja meseca. Ali tu postoji bojazan, ako kažemo može svadba do 50 ljudi, ko će to ispoštovati? Zatim da jedna trećina restorana, hotela bude korišćena za svadbe, i to je pitanje hoće li biti tako. Ipak, ako broj novozaraženih pada, vakcinacija bude energičnija, većeg obuhvata, možda posle juna meseca možemo imati i proslave do 200 ljudi, ali uz mere opreza - kaže profesor Tiodorović.

Dobre vesti iz Šumadijskog okruga

Prema jučerašnjim podacima iz kragujevačkog Instituta za javno zdravlje, u Šumadijskom okrugu su registrovana 24 nova slučaja zaraženih korona virusom, od čega 14 u Kragujevcu.

To je, što ohrabruje, najmanje do sada. Korona virus, očiogmedno, jenjava i u drugim šumadijskim gradovima. U Aranđelovcu je bilo petoro novozaraženih, u Topoli i Batočini po dvoje, a u Rači jedan. Novozaraženih nije bilo u Kniću i u Lapovu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading