RADNO VREME I POSEBNA PRAVILA ZA SVE OBJEKTE Tačno u 6 časova na snagu su stupile nove mere na teritoriji cele Srbije
Foto: Alo/ilustracija

Vlada Srbije odlučila je, na predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, da od danas od 6.00 ostaju zatvoreni ugostiteljski objekti - kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri.

Svi objekti prodaje hrane i ustanove kulture (bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke) mogu da rade do 21 čas, svi ostali objekti do 20 časova, uz poštovanje određenih uslova.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, svi objekti koji budu otvoreni moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu, a izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi.

Vlada Srbije ističe da će od danas ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja upravo ove mere - poštovanja dozvoljenog prostora po osobi unutar objekta, kao i postojanja kovid redara u datom objektu.

Ugostiteljskim objektima dozvoljena je šalterska prodaja hrane i pića 24 sata dnevno. Hotelski restorani i kafei mogu do 21 sat usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom.

U saopštenju se ističe da Vlada i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana.

"Sve mere uvode se radi zaštite zdravlja stanovništva i svođenja socijalnih kontakata na minimum, ali do konačne pobede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će se vakcinacija protiv zarazne bolesti kovid-19 odvijati bez prekida po unapred utvrđenom planu i u narednim danima.

RADNO VREME I POSEBNA PRAVILA ZA SVE OBJEKTE Tačno u 6 časova na snagu su stupile nove mere na teritoriji cele Srbije

Foto: Alo/ilustracija

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading