GRČKA DONELA NOVU ODLUKU ZA ULAZAK U ZEMLJU Za Srbiju ostaje isto, zna se i do kada!
FOTO TANJUG/ ALEKSANDRA PLAVSIC/ VOJNET

Nova odluka Vlade Grčke ne menja niikakve uslove za našu zemlju do 24. septembra u 6 ujutru, navodi se u objavi Fejsbuk grupe "Grčka uživo", koja se poziva na Službeni glasnik Grčke.

Ovim činom, Grčka je jedna od retkih zemalja u koje je građanima Srbije omogućen ulazak, naravno, uz potrebnu i propisanu dokumentaciju koja je na snazi od sredine maja meseca.

Kako se navodi, u novoj odluci vlade, koja je već stupila na snagu jutros u 6 sati, svi posetioci bez obzira na državljanstvo i način ulaska u zemlju, kao i u protekla četiri meseca, imaju četiri mogućnosti u odnosu na dokumente koje je potrebno priložiti i odnose se na Kovid-19.

Ulazak je i dalje moguć uz negativan antigenski test na kovid-19, star najviše 48 sati pre dolaska u Grčku ili uz negativan PCR test, urađen tokom poslednjih 72 sata pre dolaska.

Odobren je ulazak i u slučaju kompletne imunizacije protiv korona virusa, uz potvrdu o vakcinaciji, pod uslovom da je prošlo 14 dana od revakcinacije ili uz potvrdu da je osoba preležala kovid-19, u periodu od najmanje 30 a najviše 180 dana od putovanja.

Ove obaveze važe za odrasle i za maloletnu decu od 12 godina i stariju, a sva lica (što važi i za decu bez obzira na godište) koja ulaze u Grčku moraju prethodno popuniti elektronski obrazac prijave PLF i to najmanje 24 časa pre ulaska u Grčku, koji se daje na uvid prilikom pasoške kontrole.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading