CRNA GORA UVELA NOVE MERE Ovo su uslovi za prelazak granice
Rina

Vlada Crne Gore usvojila je nove mere u borbi protiv korona virusa, koje stupaju 11. septembra i važe do 24. septembra.

U okviru nacionalne digitalne kovid potvrde više se neće prihvatati status delimične vakcinacije, prenose Vijesti.

Svadbama i ostalim privatnim proslavama, kao i sportskim događajima u zatvorenom, moguće je da prisustvuje do 100 ljudi, pod uslovom da ispunjavaju jedan od uslova iz digitalne kovid potvrde.

- Broj prisutnih ovakvim događajima na terasama i baštama ugostiteljskih objekata nije ograničen, ali svi gosti i zaposleni moraju da ispunjavaju jedan od propisanih uslova - kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović na današnjoj pres konferenciji.

Ona je rekla da novim merama neće biti uveden policijski čas, već da daju prednost imunizaciji.

Ulazak u diskoteke i noćne klubove omogućava se samo prisutnima koji poseduju jedan od uslova iz nacionalne kovid potvrde, a broj prisutnih ograničava se do 100.

Ulazak u tržne centre takođe se omogućava samo onima koji poseduju jedan od uslova iz nacionalne digitalne kovid potvrde.

Borovinić Bojović kazala je da do nikakvih izmena mera ne bi ni dolazilo da su se one koje su trenutno na snazi iskreno i istinski poštovale.

Od utorka, 14. septembra, ulazak u Crnu Goru omogućava se samo ako državljani Crne Gore i stranci ispunjavaju jedan od četiri uslova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading