ZA HRVATE IZ BIH  Plenković pozvao Hrvate iz BiH da se besplatno vakcinišu u HR
EPA

Premijer Andrej Plenković komentarisao je danas promenu boje hrvatske obale na evropskoj korona karti koja se ažurira sedmično, i poručio da je jasno da je "signal na semaforu loš".


"Imamo odlične odnose s našim susednim zemljama i njihovim liderima, to su prijatelji, ali ako su signali na semaforu loši, onda Hrvatska ima problem. Molim sve, najbolji način je vakcinacija, a drugo je visoki stepen odgovornosti", rekao je premijer na otvorenom delu sednice vlade.

Plenković je rekao da će vakcina biti omogućena svim građanima i onima koji nemaju zdravstveno osiguranje, preneli su hrvatski mediji.

"Hrvati u BiH mogu da dođu i da se vakcinišu besplatno. Mogu da dođu i Hrvati iz sveta da se vakcinišu besplatno. Imamo toliko vakcina da dođu i drugi, vakcinisaćemo sve one koji to žele, to će biti naš doprinos globalnom naporu za suzbijanje pandemije", rekao je Plenković.

Podsetio je da je u Hrvatskoj do sada vakcinisano 46.8 odsto građana i dodao da se postupno dolazi do 50 odsto, što će se, veruje, dogoditi za koju sedmicu.

Sa dve doze u Hrvatskoj je vakcinisano 39 odsto stanovništva, što nije dovoljno, rekao je Plenković.

"Evropom se širi mnogo zarazniji delta soj, verovatno će do kraja avgusta prevladati i kod nas. U zemljama sa puno vakcinisanih rast novozaraženih ne prati broj teško bolesnih, to je važno", rekao je Plenković

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading