REGIONALNA SARADNJA  Studenti medicine iz Sarajeva vakcinisali se u Beogradu
Foto: Printscreen/instagram

Studenti Medicinskog fakulteta iz Sarajeva, njih 134, vakcinisali su se danas na Beogradskom sajmu i tom prilikom apelovali na sve mlade da to učine kako bi se pandemija konačno završila.


Studenti Medicinskog fakulteta iz Sarajeva uputili su molbu Vladi Srbije da se vakcinišu u Beogradu kako ne bi čekali na vakcinaciju u Bosni i Hercegovini, a prema rečima predsednika Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta u Beogradu Aleksandra Ðurića, još 100 studenata dolazi sledećeg vikenda da se vakciniše.

"Vakcinacija je jedino rešenje da izađemo iz svega ovoga, upućujem apel mladima da se vakcinišu kako bismo se u oktobru vratili normalno na fakultete, osnovne i srednje škole", rekao je Ðurić ispred Sajma.

Emina Šehić, studentkinja druge godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu, koja je primila Fajzer vakcinu, iskazala je zahvalnost na mogućnosti da se vakciniše u Srbiji i dodala da je zadovoljna organizacijom vakcinacije na Sajmu.

"Zaista je sve odlično organizovano, po brojevima, ja sam bila gotova za desetak minuta", navela je Šehić i dodala da nije mogla da se vakciniše u BiH, jer se tamo trenutno vakcinišu stariji od 65 godina i onkološki pacijenti.

Njena koleginica, studentkinja druge godine Rejhana Dedić smatra da je vakcinacija jedini način da se pobedi virus korona, kao i da joj je važno što ima priliku da svojim primerom apeluje na mlade ljude da se vakcinišu.

"Mnogo mi znači što mogu da se vakcinišem u Srbiji, nažalost nismo dobili vakcinu u svojoj državi", rekla je ona.

Studentkinja treće godine Lejla Mulić kaže da se odlučila za vakcinaciju zbog sebe i svoje porodice, kao i svih onih sa kojima dolazi u kontakt i naglasila da je važno da mladi shvate značaj vakcinacije i da treba da veruju nauci.

Ona je navela da se oseća dobro posle primljene vakcine, kao i većina kolega danas odlučila se za Fajzer.
"Oduševljena sam organizacijom, svi su predivni, od doktora, prijema, sve pohvale imam", kaže Mulić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Maki

10.07.2021 16:49

No njima vakcine a oni nama... Ni S od saradnje.