KURTI "PUCAO SEBI U NOGE" Od ovoga se nikada neće oporaviti!
EPA/GEORGI LICOVSKI

Uprkos tome što Briselski sporazum obavezuje na formiranje ZSO, Priština je juče otvoreno odbila da o tome razgovara, što je potvrdio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. Time se još jednom sabotira dijalog.

Paralelno, Aljbin Kurti, predsednik privremenih prištinskih institucija nastavlja sa provokacijama i "prebacivanjem loptice" na Beograd.

- Doživeo je katastrofu. Sem Gnjilana, vi nemate ni jednu značajniju opštinu na KiM koju je dobio. Izgubio je južnu Mitrovicu, Prištinu, prizren, Đakovicu, sve važne gradove je izgubio. Ali ima jedna sitnica koju mi zanemarujemo, on u februaru nije dobio mnogo zahvaljujući sebi, već zahvaljujući spletu okolnosti.

- DPK je imao veliku krizu, jer je uhapšen Tači, Mustafa je imao sukob u samoj stranci. Sada u ovim izborima Vjosa Osmani je izgubila sve birače koje je odvela iz DSK. U međuvremenu došlo je do velikih promena u ostalim strankama, a Kurti sem faulova koje je imao sa izvođenjem vojske i pucanjem na goloruki narod, a tamo niko ne voli sukobe. Ni Albanci, ni Srbi. Niko ne voli ratove, a sve to je koštalo Kurtija ovih katastrofalnih izbora i ja mislim da on nikad od toga ne može da se oporavi, jer je on jedan ideologiziran političar koji živi u svom svetu. On upšte nije praktičan i to građani vide - kaže za beogradske medije Zoran Anđelković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading