KURTI ŽESTOKO KAŽNJEN! ZSO mora biti formirana do kraja godine, to je njegov kraj
EPA/KENZO TRIBOUILLARD

Urednik portala Kosovo onlajn Miloš Garić izjavio je da su jučerašnji kosovski lokalni izbori od izuzetne važnosti, prenosi TV Pink.

"Ključni su u ovom momentu da se dokaže na delu snaga, jedinstvo i odlučnost srpskog naroda na KiM, da je rešen da brani svoja prava i budućnost, kao i da ostane u najčvršćim vezama sa Beogradom i svojom državom i da će još odlučnije nastaviti u sledećem periodu", poručio je Garić.

Prema njegovim rečima izbori su pokazali i to da je Aljbin Kurti doživeo fijasko.

"Taj njegov pokušaj da uplaši Srbe sa izvođenjem policije u poslednjih 10, 15 dana, sa pucnjavom na severu i pokušajem da se Srbi dodatno zaplaše. Srbi ne samo da se nisu uplašili, nego nisu ni prevareni. Pokušao je da ih dovede u situaciju da se kolebaju, da preko pritiska na Srpsku listu pokušaju da svoj glas daju nekim ljudima koji su bliži Prištini i njihovim interesima. Ništa od toga se nije dogodilo i kao bumerang se vratilo direktno u glavu Aljbina Kurtija", rekao je Garić.

Dodao je da su i albanski glasači pokazali da se ne slažu sa njegovom politikom i rešenjima.

"On je žestoko kažnjen, ostao je juče zaključan u svojoj kancelariji u prostorijama stranke. Nije se ni oglasio, za razliku od lidera ostalih albanskih partija koji su proglasili rezultate i demonstrirali da su promenili stvari, te da se Samoopredenjenje nalazi u ozbiljnom političkom škripcu".

Ocenio je da se Kurti „nameračio“ da uzme Prištinu, Prizren, Podujevo, Kosovo polje, što će se znati posle drugog kruga.

"Do tada će biti uzavrelo u Prištini i na prostoru celog KiM jer je politička nestabilnost izuzetno velika", zaključio je Garić i dodao da se vlast u Prištini i Kurti nalaze u procepu.

"On je jako uzdrman posle ovih rezultata, on bi trebalo da napravi korak u smeru ZSO, što se smatra potpunom izdajom na Kosovu, kada bi pristao njegova vlast na Kosovu bi se završila vrlo brzo i to neslavno", naveo je Garić.

Milovan Drecun, predsednik Skupštinskog odbora za KiM podsetio je da je narodu najvažnije formiranje Zajednice srpske opštine.

"Ključna stvar je da je Srpska lista kao temeljni stub političke platforme postavila formiranje ZSO i dala je rok. Jasno su rekli da mora da se formira do kraja godine, ili se postavlja pitanje njihovog daljeg učešća u privremenim institucijama samouprave, ne računajući vlast na lokalnom nivou", dodao je Drecun.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading