SIMIĆ: Kurti beži od dijaloga, zapad da usmeri pritisak na Prištinu
Printscreen

Simić je kazao da ponašanje Kurtija, koji najavljuje da u Brisel ide da razgovara o budućem, a ne o nastavku prethodnog dijaloga, nije iznenađenje za Srbe na KiM, a da može da bude samo za one koji su, kako kaže, od njega pravili ''vesnika nove politike na KiM''.

''Pritisak zapada na Beograd i predsednika Aleksandra Vučića mora da se usmeri i na Prištinu, jer osam godina čekamo da se implementira ono što je najvažnije u tom sporazumu za Srbe i da se formira ZSO'', rekao je Simić za TV Pink.

Dodao je i da svakodnevni napadi na Srbe i SPC na KiM i izbegavanje da se implementira Briselski sporazum, pre svega o ZSO, ali i sporazumi o energetici, pravosuđu govore da Kurti ne želi da nastavi dijalog sa Beogradom.

Podsetio je da je Briselski sporazum, kojim je garantovano formiranje ZSO, usvojen u prištinskom parlamentu dvotrećinskom većinom.

''I oni koji su bili garant sprovođenja sporazuma ostaju nemi na poruke iz Prištine, čak i na one da će sporazumi biti revidirani'', rekao je Simić.

On je kazao da su predstavnici Srba preneli američkom izaslaniku za Zapadni Balkan Metju Palmeru da veruju državnom rukovodstvu i predsedniku Vučiću i da ih u pregovorima sa Prištinom zastupa Beograd, a da je ''farsa'' Kurtijeva izjava da će razgovarati sa Srbima sa KiM.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading