OGLASILA SE KANCELARIJA ZA KIM: Nijedna zabrana neće sprečiti Beograd da nastavi da pomaže naš narod i ulaže u srpske sredine
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Pored ovoga, Petković je tokom dvodnevne posete KiM 24. i 25. novembra trebalo da poseti i više socijalno ugroženih i povratničkih srpskih porodica na Kosovu i Metohiji i uruči im prekopotrebnu pomoć. 

Međutim, nijedna zabrana neće sprečiti zvanični Beograd da nastavi da pomaže naš narod i ulaže u srpske sredine i to Aljbin Kurti nikada neće moći da spreči. 

Ovo je već četvrti put da vlasti u Prištini onemogućavaju posetu direktora Kancelarije za KIM pokrajini. Zato se postavlja pitanje da li su međunarodni faktori uopšte spremni da zauzdaju Aljbina Kurtija u njegovom rušilačkom pohodu na sve tekovine Briselskog sporazuma i drugih dogovora postignutih u Briselu tokom procesa dijaloga?  

Sa svakim novim danom i potezom koji povuče, Aljbin Kurti nas udaljava od dijaloga i procesa normalizacije odnosa i ovakvim zabranama direktno krši sve sporazume o slobodi kretanja i zvaničnim posetama, pored svih ostalih dogovora koje ne poštuje. 

O najnovijoj zabrani obavestićemo sve međunarodne faktore, kao i posrednika u dijalogu Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji je danas u poseti Beogradu. Pitanje je kako je to dozvoljeno Kurtiju da pravi "Veliku Albaniju" a nije dozvoljeno zvaničnim predstavnicima Beograda da posete svoj narod i svoje svetinje na KiM? Na koji način ovakve zabrane doprinose normalizaciji odnosa, pogotovu imajući u vidu da je poseta najavljena u skladu sa sporazumom o zvaničnim posetama i na vreme.

Komentari (0)

Loading