VUČIĆ O DIJALOGU: Albanci dolaze da naprave šou, a mi da budemo ozbiljni, već su počeli da nam prete
Shutterstock

 

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da razgovori u Briselu neće biti laki, a predstavnicima Prištine ponovo je poručio da ukoliko misle da dolaze po ono o čemu govore, ne moraju ni da putuju u Brisel.

Vučić je preneo da u ponedeljak putuje u Brisel, gde će istog dana uveče imati pojedine sastanke i radnu večeru dok u utorak sledi dijalog.

- Uvek sam se divio onima koji, u sportskom smislu, pre početka utakmice prete kako će nekog da razbiju, a samo je pitanje koliko će druga strana da primi golova... Ali, kad utakmica počne, obično se stvari drugačije odvijaju - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Zato ga, kako kaže, ne interesuje šta unapred pričaju predstavnici Prištine.

- Što se mene tiče, mogu sasvim ozbiljno da poručim, ako mislite da dolazite po stvari o kojima govorite, ne morate ni da putujete. Ali, mislim da je dijalog važan, da je važno da pokažemo poštovanje prema EU, ali i zbog nas je važno da razgovaramo da bismo spuštali tenzije i obezbedili sigurnost za naš narod na KiM - rekao je Vučić.

Što se tiče mešanja Prištine u to koji će put Srbija da izabere, a povodom izjave predsednice lažne države Vjose Osmani da je vreme da "Srbija odluči šta želi", Vučić je rekao da nije njihovo da o tome odlučuju.

- Oni odavno, bar javno kažu da ne žele da budu građani Srbije, pa ih molim da to ne čine, jer mi ni većim silama ne dozvoljavamo da nam se upliću u naše odnose, a kamoli licima koja to ničim nisu zaslužila - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je poručio da se Srbija nalazi na EU putu i to mnogo ispred na tom putu od onih koji bi da joj drže lekcije.

- Srbija je nezavisna i suverena zemlja i štitićemo interese svojih građana. A da će biti jednostavno u Briselu, neće nikome. Oni dolaze da naprave šou, mi da budemo ozbiljni i odgovorni i posvećeni dijalogu. A rezultat piše na kraju utakmice, a ne pre početka. To pre početka sam hiljadu puta gledao - rekao je Vučić.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading