Sramne izjave albanskog poslanika u Skupštini Srbije: Samo SAD mogu da primoraju predsednika Vučića da prizna Kosovo
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

 

„Evropska unija ne može dovesti do konačnog sporazum između Kosova i Srbije, jer posreduje u tim razgovorima već nekoliko godina i nemamo nikakve konkretne rezultate. Potpisali smo neke sporazume koji do dans nisu realizovani. Srbija se još uvek nije suočila sa direktnim međunarodnim pritiskom da preduzme poslednji korak ka Kosovu. Mislim da SAD mogu primorati Srbiju da ide u tom pravcu“, rekao je Kamberi.

Izjave predsednika Vučića da neće priznati Kosovo, Kamberi vidi kao deo njegove kampanje i da se kroz te izjave kriju drugi ciljevi.

„Ovim izjavama on igra ulogu snažnog stava, uoči izbora, priprema se za kampanju. Verujem da njihov cilj više nije Kosovo, već trgovina preko Kosova za teritorije u Bosni “, rekao je Kamberi.

Sramne izjave albanskog poslanika u Skupštini Srbije: Samo SAD mogu da primoraju predsednika Vučića da prizna Kosovo

EPA/KENZO TRIBOUILLARD

 

 

Dodao je da premijer Aljbin Kurti još nije pozvao na razgovor albanske zvaničnike iz opština sa većinskim albanskim stanovništvom na jugu Srbije - Preševa, Medveđe i Bujanovaca, vezano za dijalog Beograda i Prištine.

„Vlada Kosova nije zvanično pozvala zvaničnike Preševske doline da izraze svoj stav, ali verujem da hoće uskoro. Preševska dolina treba da bude tema dijaloga, jer diskriminacija prazni dolinu Albanaca," rekao je Kamberi.

Zahtev Srbije za uspostavljanje Zajednice srpskih opština, Kamberi vidi kao cilj Srbije da stvori autonomiju u okviru Kosova.

„Uspostavljanje ZSO na severu Kosova od početka dijaloga je zahtev Srbije kojim se želi situaciji slična u Bosni i Hercegovini. Oni žele nešto autonomno unutar Kosova, što će imati moć da parališe državu Kosovo“, rekao je Kamberi.

Sramne izjave albanskog poslanika u Skupštini Srbije: Samo SAD mogu da primoraju predsednika Vučića da prizna Kosovo

Tanjug/Ap

 

 

Ocenio je da je reagovanje administracije predsednika Bajdena na dijalog odloženo, a da se angažovanje predsednika Trampa smatralo prenagljenim.

„Očekivali smo da će imati brži odgovor. Sada moramo sačekati bolju pripremu za donošenje konačnog sporazuma“, zaključio je Kamberi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Penzioner

26.05.2021 16:23

Ne moze niko Vucića da natera da prizna Kosovo, jer to nije Vučićeva svojina, već teritorija Srbije!

Saradžogla

26.05.2021 21:06

То иде 'вако ... Када се подмуклим,ружним и злим енглезима надигне да некоме нанесу зло они ангажују америчке слуге!За то време Енглеску полако заузимају индуси и муслимани.Градоначелник Лондона је муслиман из Пакистана Садик Кан.Ако нисте ово знали сада знате.Питајте интрнет.

Maca

09.06.2021 13:33

Neka prizna Kosovo ali pod uslovom da se svi šiptari isele iz Srbije i Kosova u USA, neka ih drže sebi pošto su im ok, a mi ćemo biti bez šiptara... Snaći će mo se već nekako...

Ivan

23.06.2021 01:58

Da li vi slušate sebe šta pričate? Da "primoraju" Vučića da prizna Kosovo?!? E to "primorju" zapravo govori sve o legalnosti vaše klimav kvazi države Kosovo koja se gradi na bespravnim temeljima i čeka vreme da se ruši.