LAŽNA DRŽAVA U PROBLEMU ZBOG REFERENDUMA Pozvali policiju da maltretira narod (VIDEO)
Alo!

 

Srbi koji su svojim vozilima krenuli u Vranje gde je, pored Kuršumlije, Raške i Novog Pazara, organizovano glasanje na referendumu zaše građane sa KiM, završili su u kilometrima dugoj koloni na administrativnom prelazu Končulj.

Kosovska policija, kako saznajemo, namerno odugovlači sa proverom ličnih dokumenata, kako bi se stvorila što veća gužva.

Podsetimo, Repubička izborna komisija (RIK) donela je sinoć odluku po kojoj će glasači sa Kosova i Metohije, budući da Priština nije dopustila Srbima da glasaju na referendumu, svoje pravo moći da iskoriste na biračkim mestima u četiri grada centralne Srbije - Kuršumliji, Raški, Novom Pazaru i Vranju.

Pročitajte...👇 👇 👇 

JOŠ JEDAN SKANDAL LAŽNE DRŽAVE Oglasili se iz redakcije portala "Kosovo Online" nakon napada

SKANDAL Patrole tzv. Kosova nadgledaju Srbe: Ne sme doći do glasanja!

(UŽIVO) REFERENDUM U SRBIJI: Građani odlučuju o promeni Ustava, ovo je izlaznost do 10 časova (FOTO/VIDEO)

Obrazlažući predlog odluke, predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je rekao da je obaveza da se svim glasačima, pa i onima sa Kosova i Metohije, omogući da ostvare svoje Ustavom garantovano pravo, posebno imajući u vidu da je referendum jedno od prava koje se ostvaruje neposrednim učešćem građana.

Zato je predloženo da se, nakon što privremene institucije samouprave u Prištini nisu dozovlile održavanje referenduma, odnosno prikupljanje listića na KiM, glasanje, umesto na Kosovu i Metohiji, vrši u Kuršumliji, Raški, Novom Pazaru i Vranju, prenosi Tanjug.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading