PACOLI IZRIČIT U STAVOVIMA Otvoreni Balkan je realnost i treba je prihvatiti
Printscreen

"Uveren sam da će ovi ambasadori koji su sada poslati raditi i nadoknaditi izgubljeno. Kosovu su potrebni mnogi ambasadori u mnogim zemljama. Kosovu je potrebna interakcija i saradnja sa Albanijom. Saradnja naših zemalja se ne vidi i šteti Kosovu", rekao je Pacoli. 

On je dodao da neće prestati da radi na priznavanju Kosova od strane mnogih zemalja sveta.

"Nisam prestao i pričam širom sveta o Kosovu", poručio je Pacoli. 

Pacoli kaže da Kosovo nema komfor da ulazi u bilo kakvu ekonomsku ili političku blokadu. Stoga, prema za njega bi Kosovo trebalo da bude deo regionalne inicijative "Otvoreni Balkan", jer kako kaže ovu inicijativu niko ne može da zaustavi. 

"Kosovo treba da bude deo svake evropske inicijative.`Otvoreni Balkan` je proevropska inicijativa. Insistirao sam da se u regionu uspostavi foaje EU gde sve zemlje u regionu postanu deo ovog foajea. Dolazak mini Šengena i otvorenog Balkana je dobrodošlo za Kosovo. Ja sam za to da Kosovo bude deo otvorenog Balkana. `Otvoreni Balkan` je realnost koju ni Kosovo ni Crna Gora ni bilo ko ne može zaustaviti. Inicijativa će napredovati sa nama ili bez nas jer postoji podrška EU i Amerike", zaključio je Pacoli.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading