ALBANSKA ŽELJA ZA NEZAVISNO KiM: Počevši od naše braće i sestara na Kosovu...
Shutterstock/Sakchai.K

 

Ministarka spoljnih poslova Albanije poručila je da je "ovo dostignuće kojim svaki Albanac svuda u svetu treba da bude ponosan".

"Počevši od naše braće i sestara na Kosovu, jer će Albanija nesumnjivo iskoristiti ovu priliku da unapredi stvar Kosova, proces priznavanja i članstva u međunarodnim organizacijama, jer je Kosovo bilo, jeste i biće sveta stvar za Albaniju", izjavila je Džaka, a prenose mediji u Prištini.

Istakla je da će Albanija da radi za Albance, ali i za region, kako bi konsolidovala dostignuća poslednjih decenija i kako se ne bi klizilo ka destabilizaciji i tenzijama.

"Radićemo sa našim saveznicima i partnerima na zajedničkom unapređenju agende naših zajedničkih prioriteta, čime ćemo još više konsolidovati jake veze koje nas ujedinjuju", rekla je Džaka.

Mediji dodaju da stolica za Albaniju u SB UN predstavlja veliki izazov, ali i odličnu priliku za tu zemlju i može se smatrati jednim od najvećih dostignuća albanske diplomatije.

Status nestalne članice Saveta bezbednosti UN Albanija je dobila prvi put, a mandat će joj trajati do 31. decembra 2023. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading