NI EVROPSKA ZAJEDNICA NE MOŽE POMOĆI Borelj saopštio: Još nema spremnosti za novi sastanak na visokom nivou
EPA/Olivier Matthys

isoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas posle sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Briselu da trenutno ne postoji spremnost za novi sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

On je odgovarajući na pitanje novinara da li će se organizovati još jedan sastanak na visokom nivou do kraja godine, rekao da se takvi sastanci i dijalog uvek organizuju u odgovarajuće vreme, a da novi sastanak još uvek nije najavljen.


"Jasno smo posle dva sastanka rekli da će preduslov za novi sastanak biti spremnost dve strane da se saglase oko konkretnog rezultata", naveo je.

"Bilo bi potpuno beskorisno sazivati sastanak ako nema tih uslova i da se sastanemo ni zbog čega. U ovom trenutku nema te spremnosti", rekao je Borelj odgovarajući na pitanje novinara da li će se organizovati još jedan sastanak na visokom nivou do kraja godine.

Ali, kako je dodao, godina još nije gotova i Brisel radi sve kako bi se pokušalo da se organizuje sastanak "iako ne možemo da budemo sigurni da će biti nekog ishoda i ne možemo da prisilimo strane da pokažu spremnost da se konstruktivno angažuju".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading