VUK SAMOTNJAK VREBA Međunarodne misije izdale upozorenje na mogućnost terorističkih napada na Kosovu
koha ditore

Dok premijer Aljbin Kurti izjavljuje da su tzv. kosovske bezbednosne snage nastavak tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (koju su 1998. godine i SAD nazivale terorističkom organizacijom), iz Stejt departmenta stiže obaveštenje američkoj ambasadi u Prištini da "terorističke grupe nastavljaju da planiraju moguće napade na Balkanu, uključujući i Kosovo".

VUK SAMOTNJAK VREBA Međunarodne misije izdale upozorenje na mogućnost terorističkih napada na Kosovu

EPA

 

 

Zato su iz pomenutog diplomatskog predstavništva upozorili svoje zaposlene da izbegavaju velike tržne centre i mesta masovnijih okupljanja na Kosovu i Metohiji.

- Teroristi i bez upozorenja mogu da napadnu šoping centre, pijace, saobraćajne destinaciji, hotele, bogomolje, parkove... - upozorili su iz Ambasade SAD.

Na oprez svojih zaposlenih pozvala je i misija Oebs na Kosovu, uz preporuku da ne posećuju velike šoping-molove do 30. novembra, a kao moguća meta, kako je navedeno u jednom od saopštenja, navodi se tržni cetar "Aljbi mol" kod Uroševca.

Inače, zanimljivo je da je saopštenje Stejt departmenta o mogućim terorističkim akcijama na Kosovu usledilo dan uoči napada maskiranog zločinca na autobus koji je saobraćao na relaciji Đakovica - Dečani u kojem su ubijene tri osobe.

Sva pomenuta bezbednosna upozorenja, ali i težak zločin, desili su se u osvit Dana nezavisnoti Albanije i albanske zastave, koji je juče proslavljan širom KiM. Tako je u blizini univerzitetskog kliničkog centra u Prištini postavljena zastava duga šest metara sa likovima Hašima Tačija i Kadrija Veseljija kao i amblemom OVK, dok se identični murali i plakati odranije mogu videti na saobraćajnicama i pojedinim objektima u pokrajini. Mada ovaj dan nije na listi zvaničnih praznika na Kosovu, Kurti je doneo odluku da ponedeljak bude neradan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading