HARADINAJ: Kurti izgubio dve trećine glasova, odstupio od obećanja da neće voditi dijalog sa Srbijom!
EPA/ VALDRIN XHEMAJ

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj prokomentarisao je pad glasova za Pokret Samoopredeljenje na poslednjim lokalnim izborima navevši da je Aljbin Kurti odstupio od brojnih obećanja da će se boriti protiv korupcije do toga da neće voditi dijalog, prenosi Reporteri.

On je u emisiji Politiko naveo posledice koje su, prema njegovim rečima, dovele do pada glasova za stranku Aljbina Kurtija.

„Ovaj rezultat nije slučajnost, Samoopredeljenje to mora da razume. Samoopredeljenje nije dobro u vladavini, ali ja kao opozicija znam da radim dobar posao. Kurtijeva vlada je napravila neka odstupanja, počev od brojnih obećanja građanima da će se boriti protiv korupcije, da neće voditi dijalog“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da je prenošenje odgovornosti za izborne gubitke na lokalnom nivou od strane premijera Kurtija pogrešno.

„Rezultat uopšte nije slučajnost i Kurti greši ako pokušava da odgovornost prebaci samo na lokalni nivo. To je veliki pad, govorimo o dve trećine glasova koje je Kurti izgubio", rekao je Haradinaj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading