SRPSKA LISTA OBZNANILA Kurti je pokazao pravo lice, on je za stvaranje velike Albanije
Alo/ M. J.

Srpska lista saopštila je večeras da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, izjavom kako bi rado glasao za stvaranje Velike Albanije, pokazao svoje pravo lice, koje je, kako ocenjuju iz SL, neuspešno skrivao sve ovo vreme, i koje su neki zapadni političari zanemarivali.

Onaj isti Aljbin Kurti koji je govorio protiv Zajednice srpskih opština kao “monoetničke zajednice” sada govori o Velikoj Albaniji, koja ne bi bila ništa drugo nego jednonacionalna tvorevima, navodi se u saopštenju SL.


''Da li su ovo evropske vrednosti, tako što se od najviših kosovskih predstavnika poziva na stvaranje tvorevine koja je poslednji put postojala samo za vreme fašističke okupacije ovih prostora.

Pitamo se šta još treba da se desi pa da Evropska unija, ali i istaknute zemlje zapadne Evrope reaguju na ovakve antievropske izjave kojima se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana'', navode iz SL.

Srpska lista, kako se dodaje, najoštrije osuđuje ove iracionalne izjave koje izazivaju osećaj nesigurnosti kod građana i koje im potvrđuju da se na čelu vlade u Prištini nalazi krajnje neodgovorna osoba koja nije svesna ni svoje odgovornosti ni situacije na Zapadnom Balkanu.

Kurti je u intervjuu za švajcarski onlajn magazin "Monokl" izjavio je da bi u budućnosti glasao za ujedinjenje sa Albanijom, ali samo ako bi se takav referendum sproveo mirno i demokratski, prenela je prištinska "Gazeta Ekspres".

Kurti je rekao i da je Kosovo proglasilo nezavisnost od Srbije, a ne od Albanije.

"U budućnosti, ako bi se to predstavilo kao demokratski referendum, glasao bih za to, ali ponavljam, samo ako je sprovedeno na miran i demokratski način", rekao je Kurti na pitanje kako bi glasao na referendumu o ujedinjenju sa Albanijom.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading